Hardeman Maatwerk voor Interieurs
01:32
10-07-2019

Circulaire inrichting voor Voedingscentrum in Den Haag

Het Voedingscentrum wil gezond en duurzaam gedrag onder consumenten stimuleren. Onder andere op het gebied van voedsel. De nieuwe kantooromgeving aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag draagt hier stevig aan bij. Het nieuwe kantoor is energiezuinig, beschikt over duurzame installaties en apparaten en er wordt gebruikgemaakt van duurzaam opgewekte energie. Voor de inrichting zijn sec milieuvriendelijke en gerecyclede materialen gebruikt, die in de toekomst opnieuw gerecycled of ‘geüpcycled’ kunnen worden.

LIAG Architecten en Bouwadviseurs stond in voor het ontwerp en de bouwbegeleiding van de kantooromgeving. Hardeman Maatwerk voor Interieurs uit Lunteren was verantwoordelijk voor de vaste inrichting. Van de werk- en overlegplekken tot en met de opnamestudio, scheidingswanden, lockers en centrale tribunetrap. 

“De inrichting is volledig circulair uitgevoerd”, vertelt Gert Bruinekreeft, commercieel manager bij Hardeman. “Als scheidingswand zijn grotendeels kastenwanden van Chili pine plaatmaterialen gemonteerd, die in het verleden in een kledingwinkel werden gebruikt. Deze kastenwanden zorgen niet alleen voor voldoende opslagruimte, maar maken ook flexibele indelingen in de toekomst mogelijk.” 

Hardeman Maatwerk voor Interieurs

Als scheidingswand zijn grotendeels kastenwanden van Chili pine plaatmaterialen gemonteerd, die in het verleden in een kledingwinkel werden gebruikt.

Daarnaast heeft Hardeman diverse glazen scheidingswanden toegepast, die grotendeels zijn vervaardigd uit afvalglas. “Akoestische panelen met sfeerbeelden van gezond eten geven het interieur niet alleen een ‘foody’ uitstraling, maar borgen tevens een prettig werkklimaat. In de oude maaltijdtrolleys van KLM kunnen de medewerkers hun persoonlijke bezittingen opbergen.”

Een ‘loper’ van hout en tapijt verbindt de verdiepingen en werkplekken met elkaar en vergroot het contact tussen medewerkers. “Onderdeel van deze loper is een grote, houten tribunetrap van restmaterialen, die tevens als ontmoetings- en werkplek functioneert”, vertelt Bruinekreeft. “De onderzijde van de trap is bekleed met mos, dat zowel een akoestische als sfeerverhogende functie heeft. En ook de centrale balie en enkele wanden zijn bekleed met mos. Onder de trap hebben we enkele schommels opgehangen, waarvan de stoeltjes afkomstig zijn uit het Excelsior stadion.”

Hardeman Maatwerk voor Interieurs

In de oude maaltijdtrolleys van KLM kunnen de medewerkers hun persoonlijke bezittingen opbergen.

Het Voedingscentrum in Den Haag is niet het eerste project dat Hardeman met LIAG uitvoert, maar wel het eerste volledig circulaire project. “Voor aanvang van onze werkzaamheden hebben wij nog een cursus gevolgd, om de principes, achtergronden en mogelijkheden van circulair bouwen nog beter te leren kennen”, vertelt Bruinekreeft. Half december 2018 is het Voedingscentrum in gebruik genomen. 

Hardeman Maatwerk voor Interieurs

Onder de trap zijn enkele schommels opgehangen, waarvan de stoeltjes afkomstig zijn uit het Excelsior stadion.

Hardeman Maatwerk voor Interieurs

Een ‘loper’ van hout en tapijt verbindt de verdiepingen en werkplekken met elkaar en vergroot het contact tussen medewerkers. Onderdeel van deze loper is een grote, houten tribunetrap van restmaterialen, die tevens als ontmoetings- en werkplek functioneert.

Tekst: Lieke van Zuilekom
Beeld: Hardeman Maatwerk voor Interieurs

instore-livecomm.nl partners

DMTBehavioral marketing