Platform over beurzen, retail & online business
Events

EquipHotel 2018: In- en outdoor inspiratie voor innovatieve horeca

Logo-1-blanc_EH16_CMJN

28 juni 2018 Leestijd 8 minuten

Deel dit artikel

De aankomende beurseditie van de internationale horecavakbeurs EquipHotel vindt plaats van 11 t/m 15 november 2018 in Parijs. Reeds meer dan 50 jaren ondersteunt de EquipHotel de Franse en internationale horecabranche bij het analyseren van trends, het ontdekken van innovaties en de bevordering van zakelijke ontmoetingen. Dit jaar speelt de vakbeurs in op de laatste uitdagingen van de sector, waarbij indoor en outdoor samensmelten en beleving voorop staat, dankzij actuele trends zoals vergroening, cocooning, hyggen,…

Grenzen verleggen
In november 2018 presenteert de EquipHotel weer de actuele trends voor de horeca in verschillende trendforums, waarbij elke ruimte op twee manieren wordt benut, zowel zakelijk als qua beleving. De aankomende beurseditie staat in het teken van groene therapie, met speciale beursruimtes die deze trend uiteenzetten:

  • STUDIO18, met een ‘zwevende’ kamer door de architect Jean-Philippe Nuel
  • De groene Digital Rooftop, een vegetaal rariteitenkabinet van Christophe Gautrand (landschapsarchitect) en Julie Gauthron (interieurarchitect)
  • Fabrice Knoll (architect) creëert de ‘Cosy Lazy’kamer met verrassende outdoor elementen

Openlucht interieur
Dankzij de magie van bijna onzichtbare frames, vervaagt de grens tussen binnen en buiten. De creatieve toon is gezet voor nieuwe hotels en restaurants. Muren verdwijnen, het comfort van een interieur wordt aangevuld door outdoor elementen en vegetatie zorgt voor zuurstof en vernieuwende ruimtes.

Innoveren en optimaal gebruikmaken van elke vierkante meter is noodzakelijk voor hotels en restaurants, om gasten een unieke beleving te kunnen bieden. “Creativiteit en verandering zijn vereist, om een dak te verbouwen tot dakterras, een suite uit te breiden tot multifunctionele ruimte of een kleine buitenplaats te transformeren in het Hof van Eden. Het comfort en indoorelementen naar buiten brengen en ongekende sensaties te bieden, gedurende het hele jaar, dat is de nieuwe prioriteit. Dit impliceert een zoektocht naar nieuwe materialen en weerbestendig textiel zoals waterafstotende of antischimmel materialen”,aldus Christophe Gautrand, landschapsarchitect.

 #Outdoor Textiel
Het comfort van een interieur wordt buiten toegepast en textiel, waaronder het luxe segment, wordt behandeld om beschermd te zijn tegen alle omstandigheden, zoals UV, vette vloeibare stoffen (zoals zonnecrème), zeewater en chloor en dient schimmelwerend te zijn, met in sommige uiterste gevallen zelfs versieringen van fluweel. Een voorbeeld hiervan is ‘Le Patio de l’Hoxton’in Parijs, een minerale binnentuin met een outdoor impressie, waarvan de producten te vinden zijn in de beursruimte ‘Signature’ van de EquipHotel.

#Een warm design
Tijdens elk weertype buiten kunnen zijn, beschermd tegen winterse buien, in een warme omgeving: buitenverwarming is een meubel op zich geworden, aan te passen aan elke specifieke omgeving. ‘LeMadarin Oriental’ in Parijs is hiervan een goed voorbeeld.

Enkele exposanten tijdens de EquipHotel 2018:  Ufo France, Heatscope, Heatsail….

#Modulaire neo ruimtes
Neo ruimtes dragen bij aan de gezelligheid of zakelijke sfeer dankzij onzichtbare extensies of ‘verlichte’ plafonds. Deze ‘nieuwe ruimtes’ zijn voorzien van modulaire inrichting die aan elke situatie kan worden aangepast en nieuwe sensaties creëert.

“Ruimtes zijn tegenwoordig niet meer statisch en worden niet aan slechts één activiteit gewijd. Een ruimte is mobiel, polyvalent en dient aantrekkelijk en levendig te zijn. In het hotel Mandarin, hebben wij gewerkt aan de Royal Oriental Suite en deze duizend en één levens gegeven. Onze missie: de meubels en technische elementen van de suite en het bijbehorende terras met bioklimatische pergola aanpassen zodat deze op aanvraag aan verschillende thema’s kunnen worden aangepast, in spa ruimte, catwalk, voor een bruiloft of een cocktail,… voor een huwelijksreis”,vertelt Christophe Gautrand, landschapsarchitect

Een voorbeeld hiervan tijdens de EquipHotel 2018: Biossun, Gennius, Corradi, Brustor, Van Hoot…

#Woonkamer op het dakterras!
Ruimtewinst… steeds meer dakterrassen worden ingericht als leefruimte. Het comfort van een interieur wordt meegenomen onder de open lucht: design interieurmeubels bestemd tegen alle weersomstandigheden, met onzichtbare, geïntegreerde bergruimte, specifieke elektrische en akoestische voorzieningen. Alle indoor opties worden aangepast voor outdoor beleving, met uitzicht op de stad!

Enkele deelnemers in dit segment aan de EquipHotel 2018: Fermob, Kettal, Ethimo, Fatboy, Grosfilex, Unopiu, Airborne, Lobsterday…

#Outside naar Inside
Ergens en overal zijn, de deur van een hotel of restaurant openen en een flinke dosis groene therapie krijgen, zuurstof, dat is dé nieuwe trend voor de horecabranche: de noodzaak om zich te onderscheiden en uit te nodigen tot ontspanning. Een biofiele visie brengt dit tot uiting, met gebruik van natuurlijke, levende materialen en vegetatie in het interieur: een minerale tuin, moestuin met aromatische planten, meubels van natuurlijk hout, planten, licht,…

“Interieurinrichting ondergaat belangrijke veranderingen. De inrichting is multifunctioneel en geschikt voor meerdere ruimtes, met een oneindig assortiment aan meubels en stoffen. Naast de conceptie van ‘groene’ ruimtes met een ‘zuurstofrijk’ design, bieden outdoor materialen concreet voordeel aan indoor gebruik, vanwege hun hoge weerstand. Bovendien vertellen deze unieke leefruimtes de geschiedenis en originaliteit van het hotel of restaurant”, vertelt Julie Gauthron, interieurarchitect en designer

Emoties, ervaringen, inspiratie, innovaties…, in november 2018 kunnen alle professionals terecht voor het ontdekken van de laatste trends op de EquipHotel 2018, hét unieke laboratorium voor de complete horecabranche!

Meer beursinformatie: www.equiphotel.com

EquipHotel 2018, van 11 t/m 15 november 2018 Parijs, Paris Expo – Porte de Versailles 


EquipHotel in het kort
De vakbeurs EquipHotel wordt georganiseerd door Reed Expositions, marktleider in de organisatie van vakbeurzen. Met ruim 105.000 professionals, 1.600 exposanten en 133 vertegenwoordigde landen is de EquipHotel hét toonaangevende vakevenement voor de horecabranche, dat al ruim 50 jaar ondersteunt wordt door partnerorganisaties en de vakpers.

De belangrijkste horeca evenementen die door deze groep worden georganiseerd zijn: EquipHotel Paris, Marocotel by EquipHotel, Parizza, Sandwich & Snack Show, Japan Food Show, Vending Paris. Gezamenlijk verwelkomen ze ruim 2.500 exposanten en meer dan 200.000 vakbezoekers.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Instore & Livecomm netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details