Platform over beurzen, retail & online business
Events

Salon du Fromage et des Produits Laitiers: een vakbeurs vol karakter!

Salon-du-Fromage-et-des-Produits-Laitiers

15 oktober 2017 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Van 25 t/m 28 februari 2018 vindt de vakbeurs voor kaas en zuivelproducten ‘Salon du Fromage et des Produits Laitiers’ weer plaats in paviljoen 7.3 van het beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles. Gedurende vier dagen kunnen professionals in Parijs terecht voor het ontdekken van unieke smaaksensaties, gepassioneerde kaasmakers ontmoeten en informatie vinden over de trends voor 2018.  

De Salon du Fromage et des Produits Laitiers heeft zich ontwikkeld tot hét toonaangevende vakevenement voor de zuivelbranche, gewijd aan ambachtelijke kazen. Zuivel- en kaasspeciaalzaken, restaurants en distributeurs wereldwijd ontmoeten er kaasmakers en fabrikanten van equipment afkomstig uit heel Europa. Gedurende vier beursdagen hebben alle professionals dezelfde doelstelling: het ontdekken van kazen die de smaakpapillen zullen prikkelen en kaasliefhebbers zullen verbazen. Deze verrassende 15de editie presenteert een compleet beursprogramma en voor de eerste keer gaat er speciale aandacht naar een eregastland: het Verenigd Koninkrijk.

“Dit jaar willen we traditionele productie en de excellentie van Franse en Europese kaasproducenten onder de aandacht brengen. De focus van de vakbeurs ligt op authentieke kazen maar eveneens op aanverwante diensten, zoals materieel, gastronomie, etc. We streven ernaar een gevarieerd aanbod te presenteren aan onze bezoekers afkomstig uit alle werelddelen” verklaart Alain Dubois, voorzitter van de vakbeurs.

Schijnwerpers op het Verenigd Koninkrijk
Bij het Verenigd Koninkrijk denkt men niet direct aan kaas, maar toch zijn er veel vernieuwende  kaasmakers met prachtige producten te vinden. Exposanten zoals Neal’s Yard Dairy, Wyke Farms, Fine Cheese Co en Bradbury and Son laten zien dat het Verenigd Koninkrijk meer te bieden heeft dan Cheddar kaas.

“Deze 15de beurseditie met vele noviteiten op het programma zal een uniek trefpunt vormen. Het was een logische keuze om het Verenigd Koninkrijk, met al haar onbekende kaassoorten, tot eerste eregastland te benoemen”, verklaart beursmanager Céline Glineur

Een van de hoogtepunten: Paris Cheese Experience
Een nieuw beursonderdeel in 2018: een exclusieve excursie in de regio Parijs! Japanse inkoper of grote Amerikaanse account…, enkele bevoorrechte bezoekers worden geselecteerd voor deze unieke ervaring en brengen een bezoek aan Rungis en enkele trendy kaasrijpers. Ook organiseert de vakbeurs wederom verschillende andere evenementen, zoals de ‘Lyre d’Or’ wedstrijden, de ‘Coups de Coeur’ en de workshops ‘Unusual Pairings’.

Wat betreft de exposanten….
Met naar verwachting 20% nieuwe deelnemende bedrijven wordt het aanbod van de Salon du Fromage nog completer. Diverse exposanten werkzaam op het gebied van winkelinrichting, equipment en machines voor retailers en tenslotte natuurlijk kaasmakers en zuivelbereiders  zullen in 2018 op de vakbeurs aanwezig zijn. Vanuit Nederland zijn op dit moment ingeschreven: Boska, CSK Food Enrichment, E.M. Treur en Zn, en Intercheese Holland.

En voor de ‘kleine’ nieuwkomers?
Tijdens de aankomende beurseditie wordt een speciale beursruimte genaamd ‘Village Découverte’ georganiseerd. Dit paviljoen is bestemd voor de gezamenlijke deelname van nieuwe exposanten en vormt een daadwerkelijke springplank voor de ontwikkeling van hun business.

 De Salon du Fromage et des Produits Laitiers verwelkomt u graag van 25 t/m 28 februari in paviljoen 7.3 van het beurscomplex Paris Porte de Versailles!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Instore & Livecomm netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details