Bij de inrichting is vooral gekozen voor bamboe plaatmateriaal plus een aantal andere moderne materialen.

01:55
21-01-2020

Versbeleving als uitgangspunt voor Aziatisch afhaalrestaurant

Makkelijk eten wordt nog te vaak geassocieerd met ongezonde voeding. Een keten als Eazie wil middels lekkere en gezonde gerechten, gebaseerd op de Aziatische keuken, graag het tegenovergestelde bewijzen.

Om nog beter aan het beeld van een gezonde en verantwoorde restaurantketen te voldoen besloten de eigenaren van Eazie een modern, nieuw concept te ontwikkelen dat aansluit bij de eigen speciale gerechten. Een hedendaags idee ontwikkelt door Sandenburg Concept Creation en doorontwikkeld door interieurbouwer Redie Interieurs Oirschot BV.

“De diverse filialen van Eazie krijgen een trendy uitstraling waar beleving van verse producten en de Aziatische keuken centraal staan”, zo laat René Sterken, sales engineer bij Redie Interieurs weten. “Inmiddels zijn er al diverse filialen verbouwd, de eerste was op het centraal station van Tilburg en de meest recente is gebouwd in het centrum van Breda. Het nieuwe concept wordt stap voor stap ook bij de andere restaurants in het land uitgerold. Mensen kunnen bij Eazie de diverse menu’s ophalen, maar ook laten bezorgen. De restaurantgasten moeten zich in de zaak op hun gemak voelen. Dit is mogelijk gemaakt door het ontwikkelen van een sfeervolle en tevens rustige omgeving, dat was ook het uitgangspunt.”

Redie Interieurs produceert interieurs voor Retail, Horeca, Kantoren etcetera. “Het is ons doel om het ontwerp van de architect technisch door te ontwikkelen. Daardoor wordt het maakbaar en betaalbaar. Redie Interieurs is tijdens de ontwikkelingsfase ingestroomd omdat de complete look en feel van de Eazie restaurants na ruim tien jaar op de schop moest. Zij hadden een nieuw concept ontwikkeld en wij hebben daar onze technische kennis aan toegevoegd; denk dan aan zaken als de routing, werkruimte en zorgen dat de apparatuur in het meubilair past. Het was essentieel dat het om repliceerbare modules ging die in meerdere filialen toepasbaar waren.”

Na diverse gesprekken kon de concrete invulling in 2018 serieus van start gaan. Sterken: “Het was voor ons belangrijk om te weten: hoe ga je jezelf presenteren en hoe wil de eigenaar dat graag tot uiting zien komen?  Daarom is besloten om bij de inrichting vooral voor bamboe plaatmateriaal plus een aantal andere moderne materialen te kiezen. Tevens was er de wens voor een open keuken; zodat voor de gasten goed zichtbaar is wat er gebeurt. Uiteindelijk is in de zomer van 2018 het eerste verbouwde filiaal op het centraal station van Tilburg geopend. Vanzelfsprekend is het concept in de loop van de tijd verder gefinetuned en zijn een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd die in de andere filialen worden toegepast.”

Concreet zorgde het team van Redie Interieurs voor meubilair zoals de counter, werkkasten, statafels, uitgifte meubels, het zelfservice station, menukasten en reguliere tafels. “Uit hygiënisch oogpunt is bij de werkbladen gekozen voor het Hi-Macs materiaal dat niet poreus is. Dat past perfect bij de filosofie om een verse, schone en gezonde restaurantketen te zijn.”

Een trendy uitstraling waar beleving van verse producten centraal staan.

 

De reacties zijn volgens Sterken in ieder geval zeer positief. Zowel van gasten als ook van andere partijen. Zo is, door GFK, aan Eazie inmiddels het Out of Home Award toegekend in de categorie ‘Beste Fastservice restaurant van Nederland’. Het onderzoeksbureau deed daarvoor onderzoek bij duizenden consumenten.

Out of Home een vakblad voor ondernemers en organisaties in het catering-, horeca- en on the movesegment reikt deze prijzen uit. “Die prijs hebben ze gewonnen op basis van positieve ervaringen van klanten. Dat is ook voor ons een bevestiging dat er een sterk concept is neergezet.”  

Tekst: Rob Buchholz
Beeld: Redie Interieurs / Sjoerd van der Hucht

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

instore-livecomm.nl partners